Laurbærkirsebær

Laurbærkirsebær

At mange vælger en laurbærkirsebær, skyldes Prunus laurocerasus’ mange gode egenskaber. Laurbæret byder på en smuk hæk uden for meget vedligeholdelse, der garanterer privatlivets fred. Fordi laurbæren vokser hurtigt og naturligt har en bred vane, er det muligt hurtigt at få en tæt hæk.

Valg af laurbærhæk – hvad skal jeg være opmærksom på?

Kirsebærlaurbær er en stedsegrøn hækplante. Dette har den fordel, at du stadig kan drage fordel af den læ og afskærmning, som din laurbærhæk har at tilbyde på ethvert tidspunkt af året. Derudover er din have indrammet af grønt hele året rundt, hvilket giver et livligt udseende – især om vinteren, hvor andre buske og træer står bare. Mange stedsegrønne hækplanter har ikke prangende blomster og producerer ingen bær.

Laurbæret er en undtagelse herfra. Hvor meget blomsterne skiller sig ud er forskelligt fra kultivar, men din laurbærhæk vil blomstre alligevel. Laurbærbær producerer også bær – store mørke bær, der giver den navnet laurbærkirsebær. Disse bær er giftige for mennesker, ligesom resten af ​​planten. Fugle spiser dog fint laurbærbær og vil med glæde besøge din have om efteråret.

Når du vælger en laurbærhæk, har du et bredt udvalg af kultivarer for at skræddersy dit valg endnu bedre til din have. Der er en passende laurbærhæk til enhver have. At laurbæret vokser hurtigt og har en bred form vil være en fordel for de fleste haver. Men for mindre haver vil dette muligvis ikke fungere så godt, fordi laurbæren vil dominere. Heldigvis findes der også sorter, der holder sig mindre og vokser sig mere kompakte, nemlig laurbær ‘Otto Luyken’ og laurbær ‘Zabeliana’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *